توصيه هاي حفاظتي وزارت اطلاعات هنگام استفاده از رايانه، اينترنت و تلفن

۱۵۰ بازديد

توصيه هاي حفاظتي وزارت اطلاعات هنگام استفاده از رايانه، اينترنت و تلفن

وزارت اطلاعات در تازه ترين توصيه هاي حفاظتي خود،شهروندان را هنگام استفاده از تلفن، رايانه و اينترنت دعوت به رعايت برخي كرد. سايت وزارت اطلاعات در تازه ترين توصيه هاي حفاظتي خود، شهروندان را هنگام استفاده از تلفن، رايانه و اينترنت دعوت به رعايت برخي نكات به شرح زير كرد:

 توصيه هاي حفاظتي در استفاده از تلفن:

1- هرگز تلفن همراه خود را در اختيار ديگران قرار ندهيد.

سيم كارت تلفن همراه به‏ راحتي قابل كپي‌برداري بوده و ديگري به‏ راحتي مي‏‌تواند از سيم‌كارت و هم‏چنين اطلاعات ذخيره شده در آن (‌شماره‏‌هاي ذخيره شده، ‌پيغام‏‌ها، قرارها و ... ) كپي‌برداري نمايد.

از آ‌ن‏‌جا كه اطلاعات ذخيره شده در دستگاه تلفن همراه، بخشي در حافظه دستگاه قرار مي‏‌گيرد، بايد همواره هنگام تعويض و فروش يا ‏‏‏‏تعمير گوشي تلفن همراه، اطلاعات ذخيره شده در حافظه گوشي را پاك نماييد.

2- هرگز از تلفن همراه افراد ناشناس براي برقراري ارتباط خود استفاده نكنيد.

در بعضي مواقع ممكن است شما نياز فوري به برقراري تماس تلفني داشته ولي چون دستگاه تلفن خود را در اختيار نداشته يا امكان تماس با آن وجود ندارد، ممكن است از تلفن همراه ديگران استفاده كنيد. از آن‌جا كه شماره تماس در حافظه تلفن همراه او ثبت مي‏‏‌گردد؛ لذا از تلفن‌هاي عمومي مخابرات استفاده كنيد، يا از تلفن همراه افراد مطمئن، كسبه‌هاي ثابت و ... استفاده نموده و حتي‏‌المقدور پس از تماس، شماره را حذف نماييد.

3- هرگز به مكالمات تلفني افراد ناشناس اعتماد نكنيد.

يكي از سريع‏‌ترين و ارزان‏ترين روش‌هاي جمع‌آوري اطلاعات تخليه تلفني است كه برخي افراد با تقليد صدا، غصب عنوان مراكز دولتي و موجه، پوشش‌هاي شغلي مختلف و ترفندهاي بسيار جالبي اقدام به كسب اطلاعات از ديگران مي‏‏‌نمايند. مواظب باشيد، حتي برخي افراد حرفه‌اي نيز ممكن است فريب خورده و ناخواسته اطلاعات ارزشمندي را در اختيار تماس گيرنده قرار ‏دهد.

4- هرگز منوي «بلوتوث» تلفن همراه را در حالت فعال قرار ندهيد.

يكي از امكانات انتقال اطلاعات به‏ صورت بي‌سيم استفاده سيستم «بلوتوث» مي‏‌باشد. گوشي‏‌هاي جديد تلفن همراه داراي اين قابليت بوده و از اين طريق اطلاعات خود را مبادله مي‏‏‌كنند. در صورت فعال بودن اين قابليت در تلفن همراه، افراد ناشناس تا فاصله 50 متري از شما مي‏‌توانند از اطلاعات دستگاه تلفن همراه شما بهره‌برداري كرده يا ‏‏‏‏با ارسال ويروس گوشي شما را دچار مشكل كنند.

5- هرگز از تلفن‏‌هاي بي‌سيم در ارتباطات تلفني استفاده نكنيد.

فركانس تلفن‏‌هاي بي‌سيمي اغلب توسط راديو موج FM-SW-AM و كانال‏‌هاي تلويزيوني قابل دريافت مي‏‌باشند؛ بنابراين، ديگران به ويژه همسايه‏‌ها ‏به‏ راحتي مي‏‌توانند، مكالمات تلفني شما را شنود كنند. به همين خاطر، هيچ‌گاه سعي در استفاده بي‌سيمي نداشته باشيد. در صورت لزوم، مطالب سري و مهم خود را از اين طريق رد و بدل نكنيد.

6- هرگز شماره تلفن دوستان، آشنايان و همكاران خود را بر روي كاغذ باطله، روزنامه، پشت جعبه دستمال كاغذي و موارد مشابه يادداشت ننمائيد.

بارها مشاهده مي‌شود كه افراد هنگام مكالمات تلفني شماره تلفن ديگران را بر روي روزنامه نوشته، نسبت به آن بي‌توجه مي‏‌باشند. اين در حالي است كه در صورت خارج شدن روزنامه‏‌هاي باطله، اين‏‌گونه ‏‏‏‏اطلاعات نيز خارج مي‏‌گردد.

 توصيه‌هاي حفاظتي در استفاده از رايانه‌ها:

1- هرگز از رايانه خود به ويژه در محل كار، بدون رمز عبور (پسورد‌) استفاده نكنيد.

هميشه براي رايانه خود رمز عبور تعيين كرده و آن را طوري تنظيم نمائيد كه در صورت عدم استفاده از آن به مدت (حداكثر) ‌پنج دقيقه از شما اسم عبور درخواست نمايد. اين كار مانعي براي دسترسي ديگران به رايانه شما خواهد بود و تا حدودي امنيت سيستم شما را افزايش مي‏‌دهد.

2- هرگز از رمز عبور ساده و مشخص استفاده نكنيد.

سعي كنيد رمز عبورهاي سيستم خود را پيچيده و غيرقابل پيش‌بيني انتخاب كنيد. انتخاب رمز عبور با كاركترهاي زياد، با حروف و اعداد، حروف كوچك و بزرگ و يا انتخاب آن به زبان ديگر، مي‏‌تواند امنيت سيستم شما را افزايش دهد.

3- هرگز اطلاعات محرمانه خود را در فايل‏‌هاي آشكار و سهل الوصول قرار ندهيد.

فايل‏‌هاي محرمانه خود را مي‏‌توانيد به‏ صورت پنهان و در زير مجموعه فايل‏‌هاي سيستمي يا ‏‏‏‏زير مجموعه ساير برنامه‏‌هاي نصبي سيستم قرار دهيد تا به‏ راحتي در اختيار افراد بيگانه قرار نگيرد. در غير اين صورت، احتمال دسترسي راحت به اين‏‌گونه ‏‏‏‏فايل‏‌ها همواره متصور است.

4- هرگز از كامپيوتري كه داراي اطلاعات محرمانه و با اطلاعات خصوصي است، براي متصل شدن به اينترنت استفاده نكنيد.

هميشه در هنگام متصل شدن به اينترنت خطر سرقت اطلاعات، ‌تخريب اطلاعات به‏ صورت جدي وجود داشته و در صورت بي‌تفاوتي به اين مطلب خطرات جبران‌ناپذيري سيستم و اطلاعات شما را تهديد مي‏‏‌كند.

5- هرگز كامپيوتر خود را كه حاوي اطلاعات محرمانه يا ‏‏‏‏خصوصي است، جهت تعمير به افراد متفرقه و ناشناس ندهيد.

حتماً نسبت به تعميركار كامپيوتر خود اطمينان حاصل نموده و سعي كنيد شخصاً هنگام تعمير حضور داشته باشيد.

6- هرگز قطعات آسيب ديده سيستم كامپيوتر خود را (مانند: ‌هارد، فلاپي، ‌سي دي ‌و ... ) دور نياندازيد.

حتما اين‏‌گونه ‏‏‏‏لوازم از كار افتاده را منهدم كرده و امكان بهره‌برداري مجدد را از آن‏‌ها ‏بگيريد. اغلب كامپيوترهاي مستعمل و از رده خارج شده داراي اطلاعات ارزشمندي است كه در هنگام تعويض يا فروش بر اثر سهل‌انگاري در سيستم‏‌ها باقي مانده است. هم‏چنين امكان بازيافت اطلاعات از حافظه‏‌هاي پاك شده سيستم وجود داشته و صرف پاك كردن يا ‏‏‏‏فرمت كردن سيستم نمي‏‌توان از پاك شدن صددرصد آن‏‌ها ‏اطمينان داشت؛ بنابراين بعضي از افراد تصور مي‏‌كنند با پاك كردن هاردهاي مستعمل تمام اطلاعات آن‏‌ها ‏از بين رفته و مي‏‌توانند آن‏‌ها ‏را دور ريخته يا ‏‏به فروش برسانند.

7- هرگز به تماس‏‌هاي تلفني از طريق اينترنت اعتماد نداشته باشيد.

امروز اغلب تلفن‌‏هاي خارج از كشور توسط تماس‏‌هاي تلفني اينترنتي صورت مي‏‌گيرد كه كارت‏‌هاي خدماتي آن‏‌ها ‏در همه جا قابل دسترس مي‏‌باشد. از آن‏‌جا كه شركت‏‌هاي خدمات اينترنت (‌آي- اس- پي) ‌و كشورهاي سرويس دهنده (بك بن) توانايي استراق سمع تمامي مكالمات تلفني را دارند، استفاده از اين ارتباطات نيز ناامن و غيرمطمئن مي‏‌باشد.

8- هرگز از مشخصات اصلي خود در محيط اينترنت استفاده نكنيد.

در هنگام حضور افراد در خارج از كشور يكي از راه‏‌هاي به‏ دست آوردن اطلاعات از آن‏‌ها‏، مراجعه به فضاي اينترنت مي‏‌باشد. در صورتي كه مشخصات شما در يك سايت يا ايميل يا .... مشاهده گردد. اطلاعات با ارزشي نسبت به شما مي‏‌تواند به‏ دست آيد.

9- هرگز از كامپيوتر مخصوص اينترنت براي كارهاي متفرقه استفاده ننمائيد.

در نظر داشته باشيد كه مودم، ‌پرينتر، اسكنر و بعضي از اجزاي داخلي كامپيوتر «آي- پي» پذير بوده و مي‏‌تواند اطلاعات خود را به آدرس برنامه‌ريزي شده از طريق اينترنت ارسال كنند؛ بنابراين ممكن است نامه‌اي ‏‏كه تايپ كرده و پرينت گرفته‏‌ايد و حتي از كامپيوتر خود را كه پاك كرده‏‌ايد، بعد از آن‏‌كه به اينترنت متصل مي‏‏‌شويد، ‌به آدرس برنامه‌ريزي شده ارسال گشته بدون آن‏‌كه شما از آن مطلع گرديد.

10- هرگز نسبت به محافظت و نگهداري نسخه ذخيره اطلاعات (backup ) بي‌تفاوت نباشيد.

معمولاً به‏ خاطر محافظت از اطلاعات و پيش‏گيري از تخريب آن‏‌ها ‏اقدام به تهيه نسخه‏‌هاي ذخيره مي‏‏‌نمايند. حفاظت و نگهداري اين نسخه‏‌ها ‏حتي از اطلاعاتي كه در سيستم‏‌ها نگهداري مي‏‏‌شوند با اهميت‏‌تر مي‏‏‌باشد؛ زيرا اين اطلاعات به‏ صورت آماده و بدون دردسر مي‏‏‌باشند. سهل‌انگاري در نگهداري از اين نسخه‏‌هاي ذخيره بعضاً معضلات جبران‌ناپذيري در بر خواهد داشت.

12- هرگز در مواقع غيرضروري سيستم خود را به شبكه اينترنت متصل ننمائيد.

اغلب در ارتباطات ليزلاين و شبكه‏‌اي‏‏، ارتباط اينترنتي به‏ صورت پيوسته و شبانه‌روزي است. اما با توجه به تهديداتي كه از اين طريق براي سيستم شما متصور است، در مواقعي كه نيازي به ارتباط با اينترنت نداريد، ‌آن را قطع نمائيد تا از گزند هكرها و جاسوسان اينترنتي و عوامل بيگانه در امان باشيد. هكرها توانائي فعال‏‌سازي ميكروفن و دوربين (‌وب كم) ‌شما را بدون توافق با شما را دارند؛ لذا با توجه به متصل بودن بي‏‌مورد و طولاني‌مدت سيستم شما به اينترنت اين‏‌گونه ‏‏‏‏خطرات همواره متصور است.

13-هرگز نسبت به تهيه نسخه ذخيره از اطلاعات درون رايانه خود مسامحه نكنيد.

رايانه‏‌ها ‏ابزار قابل اطميناني نيستند و همواره احتمال صدمه ديدن آن‏‌ها ‏متصور است؛ لذا هميشه سعي كنيد از اطلاعات داخل سيستم خود يك نسخه ذخيره داشته باشيد تا در صورت بروز هرگونه اختلالي اطلاعات شما در اختيارتان باشد.

14- هرگز به موارد شناخته نشده در اينترنت پاسخ ندهيد.

ايميل‏‌هاي ناشناخته يكي از موارد بوده كه هرگز نبايد آن‏‌ها ‏را گشود، زيرا در مواردي با گشودن ايميل يا يك تصوير اينترنتي تروجاني از اين طريق وارد سيستم شما گشته و مراحل كار جاسوسي و نفوذ به سيستم شما را آغاز مي‏‏‌نمايد يا ‏‏‏‏پنجره‏‌هايي كه در خلال كار با اينترنت به‏ صورت ناخواسته ظاهر گشته يا ‏‏‏‏درخواست‏‌هاي اشتراك در سايت، شما را ترغيب به دادن نام كاربر و نام عبور مي‏‏‌نمايد كه از اين طريق اطلاعات مربوط به رمز عبور شما را در اختيار گرفته و از آن بهره‌برداري ‏‏كنند.


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد