سخنان صريح و متفاوت قاليباف در گفتگوي ويژه خبري

۱۳۹ بازديد
سخنان صريح و متفاوت قاليباف در گفتگوي ويژه خبري

به اين مديريت بسته و خسته پايان مي‌دهم/ قيمت ارز را تثبيت مي‌كنم/ براي اداي دين وارد انتخابات شدم

مردم ما مطمئن باشند كه در 6 ماه اول بايد آثار كارم مشخص باشد.مردم عزيز تهران حتما تاييد مي‌كنند كه هيچ قولي ندادم در تهران كه عملي نكرده باشم. اين را در نيروي انتظامي هم از من ديدند. هر دولتي مورد تحسين مردم خودش قرار نگيرد هيچ وقت مورد تحسين مردم دنيا قرار نخواهد گرفت و هيچكدام از ديپلمات‌هايش چه در مقابله و چه در مذاكره موفق نخواهد بود.

  محمد باقر قاليباف نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري كه از شبكه دوم سيما پخش شد  در پاسخ به اين سؤال كه چه عاملي باعث ثبت‌نام شما در اين انتخابات شد، گفت: نكته‌اي كه در اينجا بايد بيان كنم اين است كه ثبت نام من براي اداي دين  به مردم و انقلاب بود.  من يك شهروند از جامعه بودم كه عقبه قدرت و ثروت نداشتم، ولبه لطف ملت و انقلاب و بركت امام  راحل و شهدا ، به مرحله اي رسيدم كه امشب  در حضور ملت عزيزمان كه مديون آنها هستم، حاضر باشم.
 
اين نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، انقلاب را يك نعمت بزرگ توصيف كرد و   گفت:‌ اين يك نعمت بزرگ بود كه خداوند به ما ارزاني داشت كه در سايه اين نظام و انقلاب زندگي كنيم. انقلابي كه ما را از سياهي‌ها به سمت نور هدايت كرد. اما  امروز همين مردم ، همين انقلاب و همين اسلامي كه قدرت در اختيارش است مشكلاتي را دارد كه طبيعتاً بنده با روحياتي كه دارم حتماً وظيفه خود مي‌دانم كه كمك كنم.

اين نامزد انتخابات رياست‌جمهوري اضافه كرد: اين كشور منابع انساني زيادي دارد، آن هم نيروهاي جوان تحصيل‌كرده؛ در عين حال امروز ما در حوزه‌هاي مختلف داراي منابع فراواني هستيم و مي‌توان گفت ايران بهشت معادن است كه يكي از آنها معادن نفت و گاز است.  با تمامي اين مسائل اين سؤال در ذهن مردم است كه با وجود اين منابع انساني و امكانات و سرمايه‌هاي مادي زياد، پس چه چيزي باعث شده است كه امروز چنين مشكلاتي گريبان گير مردم ما شود و چرا ما كارنامه قابل قبول و قابل دفاعي در عرصه اقتصادي و فرهنگي نداريم. البته بي انصافي است كه بخواهيم زحمات گذشتگان را زير سوال ببريم.

قاليباف  با اشاره به دوران سازندگي گفت: در آن دوران خد مات قابل تحسيني  نظير احداث و ساخت پروژه‌هاي بزرگ و زيرساخت‌هاي اساسي  ازائه شد آن هم پس از ركود دوران جنگ .  اين خدمات در دوره اي انجام شد كه آقاي هاشمي رفسنجاني مسئوليت دولت  برعهده داشتند؛ در كنار اين خدمات البته انتقاداتي به رويكرد فرهنگي آن دوره نيز وارد است.

قاليباف با بيان اينكه در دوران اصلاحات هم زحماتي در كشور كشيده شد،گفت: ما در آن دوران تقريبا رشد 2 رقمي در زمينه رشد صنعت را شاهد بوديم. هرچند كه   انتقادات جدي هم به قزائت خاص از توسعه سياسي و رويكردهاي سياسي در آن دوره داريم.

وي با اشاره به دوران حاكميت دولت نهم و دهم افزود: انصافاً در اين دوره هم زحماتي كشيده شد؛‌ بحث مربوط به يارانه‌ها و هدفمندي از مشكلات جدي بود كه اين دولت با شجاعت تصميم گرفت تا آن را اجرايي كند. همچنين موضوع مسكن مهر و بحث سفرهاي استاني و تحرك دولت از كارهاي خوبي بوده كه در اين دولت انجام شد.  همچنين در اين دوره شعارهاي انقلاب اسلامي احيا شد ولي در كنار همه اين زحمت‌ها، مشكلات كنوني را شاهديم؛ امروز رضايت‌مندي از همه اين تلاش‌ها وجود ندارد.



قاليباف گفت: اميدوارم كه همت و بضاعت بيشتري انجام شود تا مشكلات حل شود؛ من احساسم اين است كه روند مديريتي در كشور نيازمند يك تحول اساسي و جدي است. يعني يك تغيير اساسي بايد در حوزه مديريتي كشور اتفاق بيفتد تا ما بتوانيم از منابع به درستي استفاده كنيم.

شهردار تهران در پاسخ به سؤال مجري برنامه كه از وي پرسيد شاه‌ بيت‌ برنامه‌هاي شما اين است كه مي‌گوييد طي 2 سال آرامش را به اقتصاد برمي‌گردانيد؛ چگونه مي‌خواهيد اين كار را انجام دهيد، اظهار داشت: اينجانب برنامه مشخص و مدوني دارم؛ ما برنامه مشخصي را با كمك نخبگان آماده كرديم و اين برنامه در سطح ملي و استاني تهيه شده و به‌روز است كه در آن از همه ديدگاه‌ها و نظرات استفاده كرده‌ايم.

وي افزود: به دليل سبك مديريتي و باوري كه خودم دارم يك زمان‌بندي مشخص كردم و گفتم كه ظرف مدت 2 سال ما يك ساماندهي و آرامش در اقتصاد وارد مي‌كنيم.توجه داشته باشيد كه  يكي از موضوعاتي كه امروز مردم با آن روبه‌رو هستند گراني است؛ به هر حال گراني و تورم از موضوعات جدي است كه امروز مردم ما را دچار اشكالات جدي كرده و زحمت آنها زياد شده است.

كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت: البته به اعتقاد من مشكل تنها خود گراني نيست؛ به طور مثال در يك مقطع مي‌گويند كه مرغ كيلويي 100 تومان گران شده است كه اين يك نوع رنج است كه مردم تحمل مي‌كنند و بخش ديگر اين است كه اين گراني ثبات ندارد. مثلاً در يك هفته مقداري اجناس گران مي‌شود و در هفته بعد مقداري ديگر و قيمت‌ها به صورت غيرمتعارف بالا و پايين مي‌شود.  البته قيمت‌ها پايين نمي‌آيد؛ مثلاً‌ يك جنس هزار تومان افزايش مي‌يابد و بعد 200 تومان كاهش پيدا مي‌كند و بعد دوباره 2 هزار تومان گران مي‌شود و بعد باز هم 300 تومان ارزان مي‌شود.



وي با بيان اينكه در كنار همه اين مباحث كيفيت هم دچار اشكال است، اضافه كرد: در كنار همه مسائل ياد شده حتي مي‌‌بينيم كه مثلاً وزن پنير هم تغيير مي‌كند.مثلا يك پدر و مادر به فرزندشان پولي مي‌دهند تا مقداري پنير خريداري كند و وقتي فرزندان‌شان به فروشنده مراجعه مي‌كنند، فروشنده به آن جوان يا نوجوان مي‌گويد پنير گران شده؛ واقعاً اين موضوع چقدر عذاب‌آور است.

وي با اشاره به مشكل بيكاري گفت: امروز تقريباً خانواده‌اي را پيدا نمي‌كنيد كه مشكلي به نام بيكاري نداشته باشد؛ يعني همه دنبال اشتغال هستند چه آنهايي كه تحصيل ‌كرده هستند و چه آنهايي كه تحصيلات عاليه نداشته باشند و اين مشكل براي آنها هم وجود دارد.

كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه بيكاري دو بخش دارد، گفت: يك بخش از بيكاري اين است كه اين فرد شغل مي‌خواهد تا يك حداقل زندگي‌اش را تأمين كند يعني در واقع يك زندگي حداقلي را براي خودش داشته باشد؛‌ ولي واقعاً اگر كرامت انساني را بخواهيم رعايت كنيم آيا كار در همين حد كه يك حداقل زندگي با آن تأمين شود كفايت مي‌كند؟  ما در فرهنگ اسلامي به اين موضوع اعتقاد داريم كه كار جوهره انسان است و حيات و انسانيت يك فرد محسوب مي‌شود.

وي افزود: وقتي يك انسان بيكار ولو اينكه نياز مالي هم نداشته باشد، انسانيتش زير سؤال است لذا وقتي كه يك نفر شغل ندارد هم زندگي را از آن فرد گرفته‌ايم و هم اينكه انسانيت آن فرد را سلب كرده‌ايم.

قاليباف اظهار داشت:‌ وقتي نابساماني اقتصادي وجود دارد هم سرمايه‌هاي مادي و هم سرمايه‌هاي انساني را از دست مي‌دهيم؛ مثلاً وقتي مي‌گوييم سرمايه انساني را از دست مي‌دهيم يعني اينكه مثلاً در يك خانه وقتي دختر خانواده يا يكي از فرزندان از پدر درخواستي مي‌كند و مثلاً يك جهيزيه يا لباس حداقلي مي‌خواهد پدر خانواده شرمنده فرزندش مي‌شود و بعد فرو مي‌ريزد و مي‌شكند؛ البته فقط پدر نيست كه مي‌شكند بلكه فرزندان هم مي‌شكنند.  به طور مثال يك نفر به من مراجعه كرد و گفت كه مادرم كه هم حق پدري و هم حق مادري بر گردنم دارد با كار در خانه مردم ، مرا براي تحصيلات فرستاده و من مدرك تحصيلي‌ام را گرفته‌ام و امروز مي‌خواهم به مادرم كمك كنم ولي نمي‌توانم؛ يعني در اين وضعيت هم پدر و مادر و هم جوانان شرمنده مي‌شوند كه اين موضوع خسارت زيادي را وارد مي‌كند.

وي گفت: وقتي كه ما رشد اقتصادي نداريم و نابساماني اقتصادي داريم دچار مشكل مي‌شويم؛ ما حوزه‌هاي نفتي مشتركي داريم كه روزانه دهها ميليون دلار از اين امكانات برداشته مي‌شود بدون اينكه ما بتوانيم از آنها استفاده كنيم بر اين اساس ما هم سرمايه‌هاي اجتماعي و هم سرمايه‌هاي مادي را از دست مي‌دهيم كه اين نابساماني اقتصادي است.

قاليباف تصريح كرد: بسامان كردن به اين معناست كه ما بتوانيم روشي را طي كنيم كه در طول يك دوره مشخص به نتيجه برسيم؛ اينكه من مي‌گويم در يك دوره مشخص به اين دليل است كه بنده عادتم در مديريت همين بوده است چرا كه بايد مردم بدانند مديران‌شان مي‌خواهند چه كاري انجام دهند.

كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: در شهرداري تهران هم بنده از روزي كه توفيق خدمت پيدا كردم به طور شفاف و روشن به مردم گفتيم كه مي‌خواهيم چه كار انجام دهيم و براي آن هم زمان‌بندي كرديم. لذا بنده در مسئله اقتصاد هم گفتم كه ظرف مدت 2 سال آرامش و ثبات را به اقتصاد برمي‌گردانم.



قاليباف گفت: مردم نبايد هر روز بينند كه در جامعه نرخ‌ها متغير است و مصرف‌كننده بدانند كه نرخ هر كالايي چقدر است و در مورد اقلام اساسي زندگي تكليف مردم روشن باشد.  البته اين مسئله فقط مربوط به مصرف‌كننده نيست و شامل حال توليدكننده هم مي‌شود؛ به طور مثال يك باغدار كه درخت ميوه دارد و باغداري مي‌كند بايد كود و سم و ساير موارد را خريداري كند؛ همچنين يك كشاورز هم بايد بتواند هزينه‌هايش را پيش‌بيني كند تا بداند كه محصولش را به چه قيمتي مي‌فروشد و بلاتكليف نباشد.

قاليباف افزود: همچنين آن سرمايه‌دار بزرگي هم كه قصد سرمايه‌گذاري دارد در وضعيت نابساماني اقتصادي بلاتكليف است و ما بايد در سامان دادن به مسئله اقتصادي تكليف همه را روشن كنيم تا بدانند كه در كجا بايد سرمايه‌گذاري كنند.

 

قاليباف در پاسخ به اين سؤال كه چه برنامه‌هايي را به طور دقيق در حوزه اقتصادي اجرا مي‌كنيد، اظهار داشت: اولين تصميم اين است كه قيمت ارز را در كشور تثبيت كنيم چرا كه هر روز شاهد نوسان ارز هستيم كه ارزش پول ملي ما را دچار خدشه كرده است. ما  اقتصاد را از تصميمات خلق‌الساعه نجات خواهيم داد،يك مسئول عنوان مي‌كند كه دارو را با ارز فلان قيمت عرضه مي‌كنيم و روز بعد مسئول بخش مربوطه قيمت ديگري عنوان مي‌كند و در واقع مردم نمي‌دانند قيمت خريد تضميني محصولات چقدر است.

وي بر همين اساس به ساماندهي تصميمات متعدد براي كاهش هزينه توليد اشاره و اضافه كرد: كاهش هزينه توليد به معني كنترل قيمت است كه موجب مي‌شوند هدفمند عمل كنيم.

قاليباف به توليد در بخش كشاورزي و صنعت اشاره كرد و اظهار داشت: ما با اين مشكلات نمي‌توانيم همه كشاورزي و صنعت را مد نظر قرار دهيم بلكه بايد اولويت‌بندي كرد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم در عين حال به نظارت بر بانك‌ها و همچنين موضوع سرمايه و نقدينگي اشاره كرد و گفت:‌ نقدينگي بايد كنترل شود و آن را جهت‌گيري و به سمت اولويت‌ها هدايت كرد چرا كه اقتصاد در اين زمينه رهاست.

وي يادآور شد: اگر توليد براي فردي 25 درصد سود داشته باشد كارهاي غيرتوليدي 2 تا سه برابر بيشتر سود دارند. از اين رو بايد برنامه مشخص به مردم ارائه داد؛ ما نمي‌گوييم در پايان 2 سال اين اتفاق مي‌افتد اما در 6 ماهه اول كه كار را شروع مي‌كنيم آثار به گونه‌اي است كه مردم در زندگي خود مي‌بينند.

قاليباف در پاسخ به اين سؤال مجري برنامه مبني بر اينكه ممكن است مردم بگويند از شعار خسته شده‌ايم، آيا شعار آرامش اقتصادي شما محقق خواهد شد، گفت: بنده به مردم حق مي‌دهم؛ يكي از سرمايه‌هاي اجتماعي اعتماد است و در واقع مردم اين سؤال را مطرح مي‌كنند كه چه ضمانتي وجود دارد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم با طرح اين سؤال از مجري كه جنابعالي در تهران زندگي مي‌كنيد و به عنوان نماينده افكار عمومي بگوييد آيا بنده قولي در شهر تهران داده‌ام كه به آن عمل نكرده باشم و مجري برنامه در پاسخ گفت: اينجانب در اينجا نمي‌توانم وارد اين مسائل شوم.

وي ادامه داد: مردم مي‌شنوند و تأئيد مي‌كنند؛ اينجانب روزي كه در نيروي انتظامي بودم نوع حرف من با مردم از جنس سخنراني و حرف نبود بلكه از جنس كار است؛ هنوز برنامه 30 دقيقه‌اي من با مردم پخش نشده و مي‌خواهم كه ملت آن را نگاه كنند. ضمانت كارم عملكرد گذشته ام است،  تا امروز به اقداماتي كه بايد انجام مي‌دادم عمل كردم و در آينده نيز در خدمت مردم خواهم بود؛ در شهر تهران تنها 2 مورد پروژه با تأخير انجام شد كه به خاطر مشكلات اقتصادي بود.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم در پاسخ به اين سؤال كه برنامه اقتصادي شما چقدر با اقتصاد مقاومتي نزديك است، گفت:‌ اقتصاد مقاومتي به معني اين است كه آسيب‌پذير و شكننده نباشد و اين كه اقتصاد بايد مردمي باشد.

وي با بيان اينكه دولت نبايد در هر جاي اقتصاد دخالت كند بلكه مردم بايد حضور داشته باشند، اظهار داشت: دولت را بايد چابك و كوچك كرد و هزينه‌هاي آن را كاهش داد؛ نبايد تنها اتكاء به نفت داشت و بايد در اقتصاد شفافيت باشد.

قاليباف در پاسخ به اين سؤال كه هدفمندي يارانه‌ها را شما به همين شكل ادامه مي‌دهيد يا در آن تغييراتي را ايجاد مي كنيد، اظهار داشت: يكي از مزيت‌هاي اين دولت اين بود كه هدفمندي را اجرا كرد، البته انتقاداتي به اجراي آن وجود دارد.

اين نامزد رياست‌جمهوري يازدهم تصريح كرد: يارانه‌ها ادامه مي‌يابد و طبق قانون كه مجلس تصميم‌گير است و دولت مجري است،‌ادامه مي‌يابد؛ ضعفش اين بود كه دولت كامل قانون را اجرا نكرد و در واقع يارانه به توليد، صنعت و كشاورزي اختصاص نيافت.

وي يادآور شد: حتماً بحث يارانه‌ها را انجام مي‌دهم؛ به كشاورزي و صنعت و به ويژه حوزه كشاورزي كه بايد به آن يارانه داده شود تا مشكلات حل شوند؛ به حقوق ملت در اين زمينه به خوبي توجه نشده كه بايد به آن توجه كرد.

قاليباف در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه هم‌اكنون كارخانه‌هاي خودروسازي براي هر كدام از  امكانات خودروهاي خود از مردم پول مي‌گيرند، گفت:‌ براي هر بخش خودرو كه بايد به طو طبيعي در خودرو موجود باشد از مردم پول مي گيرند. بحث من اين است كه  شما نمي‌توانيد يك فرغون بسازيد و چهار چرخ زير آن بگذاريد و بعد بگوييد پول آن را بدهيد! اگر بنا است كه من پول ماشين و بنزين را به قيمت آزاد بدهم بايد حق انتخاب داشته باشم. شما نمي‌توانيد ضعف مديريت را با هزينه بيشتر از مردم جبران بكنيد.

وي با اشاره به اينكه نمي‌توان با وسايل برقي كه چهار تا پنج برابر سطح مصرف جهاني مصرف دارد، انتظار كاهش مصرف برق را داشته باشيد، افزود: هدفمند كردن يارانه‌ها در چنين شرايطي ظلم به مردم است و به نظر من بايد جلوي ظلم گرفته شود.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري درباره نقش اسناد بالادستي در دولت وي گفت: ما در كشور حزب به معناي تشكلي كه يك برنام مشخص داشته باشد، نداريم. افراد و گروه‌هايي كه در انتخابات حضور پيدا مي‌كنند از جمله خود من كه براي هر استان به صورت جداگانه برنامه تنظيم كرده‌ام، بايد قانون‌گرا باشند. ما يك سند بالادستي داريم سند برنامه 1404 بالاترين سند كشور است و برنامه پنجم توسعه كه مجلس تصويب كرده است يك سند ديگر است.

قاليباف گفت:‌ از اين رو برنامه‌هاي دولت حتماً بايد منطبق بر اسناد بالادستي باشد. امروز هشت سال از سند برنامه 1404 گذشته و ما بايد حداقل 40 درصد از آن را اجرايي مي‌كرديم اما متأسفانه با اين همه پول و امكانات بخشي از آن اجرايي شده است چرا كه طبق برنامه عمل نكرده‌ايم.

وي افزود:‌ اگر ما از برنامه‌هايي كه توسط مجلس تصويب شده است، تبعيت نكنيم به بي‌برنامگي امروز مي‌رسيم.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري درباره بحث عدالت و پيشرفت تصريح كرد: ما در اين قضيه يك بحث شكلي داريم و يك بحث محتوايي. در برنامه‌اي كه من تحت عنوان برنامه پيشرفت و عدالت تنظيم كرده‌ام به اين مسئله توجه كافي كرده‌ام اما بايد به يك مقدمه نيز در خصوص اين بحث توجه كرد. اگر من رئيس دولت شدم براي پيشرفت كشور چه كار بايد بكنم. لازمه اول پيشرفت ،بايد بفهمم كه حق آزمون و خطا ندارم. حق خلاف قانون عمل كردن ندارم. من به عنوان رئيس دولت بايد بدانم كه نمي‌توانم بگويم چوب لاي چرخ من مي‌گذارند.

وي افزود: من نمي‌توانم بگويم كه قانون اساسي داراي ظرفيت لازم براي اجراي وظايف من نيست. من اگر امروز با همين قانون رئيس‌جمهور شدم و حالا كه بر روي اين صندلي نشسته‌ام ، حالا بايد بفهمم كه نمي‌توان با اين قانون كار اجرايي كرد؟ملت هم حقي دارند و بايد حقوق آنها را رعايت كرد. همه مواد قانون اساسي بايد به درستي اجرا شود و من نمي‌توانم آنجايي را كه دوست ندارم اجرا نكنم. اين مسئله مقدمه‌اي است كه رئيس دولت بايد بداند. به طور حتم مردم از من نخواهند شنيد كه در كشور حاكميت دوگانه وجود دارد.

قاليباف گفت: حاكميت دوگانه يعني چه، يعني رئيس دولت هرچه دلش خواست انجام دهد؟ قانون اساسي مجلس را در رأس امور قرار داده است، قوه قضاييه وظيفه نظارت دارد. رهبري معظم انقلاب مسئوليت هماهنگي سه قوه را بر عهده دارند و سياست‌هاي كلي را ابلاغ مي‌كند.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري درباره بحث پيشرفت گفت: براي پيشرفت سه شاخصه رشد توليد، رشد اقتصادي و از همه مهمتر رشد اجتماعي و توسعه اجتماعي بايد داشته باشيم. در عدالت فردي بايد تمام فرصت‌ها با هم برابر باشد.

قاليباف گفت: زماني ديگر، عدالت اجتماعي است و ما بايد تمام اقوام را ببينيم. امروز بعضي از اقوام احساس مي‌كنند كه سهمي در دولت ندارند. همه بايد خودشان را در دولت ببينند و از حقوق اجتماعي برخوردار باشند.متاسفانه امروز هركس به مركز نزديك‌تر است برخوردارتر است. امروز شما در شهر تهران مي‌بينيد كه ما اولين كاري كه انجام داديم كم كردن فاصله جنوب با شمال است. ما با قدرت و اطمينان عرض مي‌كنيم كه در اين مسئله با قدرت پيش خواهيم رفت.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در خصوص سياست خارجي گفت: سياست خارجي براي مردم چه كار مي‌خواهد بكند؟سياست خارجي بايد منافع و امنيت ملي يك كشور و همچنين هويت ديني و انقلابي ما را تضمين كند و مهمترين وظيفه سياست خارجي است.

قاليباف گفت: ما يك بحث سياست خارجي داريم و بحث ديگر ديپلماسي و دستگاه مرتبط با آن است. جايگاه رئيس دولت كجاست كه بخواهد سياست خارجي را تغيير دهد و در كجاي قانون چنين اجازه‌اي داده شده است. سياست خارجي يك بحث حاكميتي است و دولت يكي از بخش‌هايي است كه در سياست خارجي نقش اساسي و تعيين كننده دارد مگر هر دولتي مي‌تواند كه ظرف چهار سال سياست خارجي را عوض كند. در خيلي از كشورهاي دنيا حتي با تغيير وزير خارجه و رئيس دولت نيز سياست خارجي تغيير نمي‌كند هركس كه مي‌گويد سياست خارجي را تغيير مي‌دهد به نظر من جزو حرفهايي است كه همچون بقيه شعارها داده مي‌شود.

وي افزود: دستگاه ديپلماسي يكي از مهمترين مسائلي است كه ما بايد به آن توجه كنيم. دستگاه ديپلماسي مي‌تواند با عدم سوءتدبير و دستگاه شوراي امنيت ملي ما به عنوان دو نهاد تأثيرگذار مي‌توانند كار خود را به درستي انجام دهند. بنده بر اين باورم ديپلماسي ما و حوزه شوراي عالي امنيت ملي و دبيرخانه مرتبط با آن در اولويت خواهند بود و ديپلماسي اقتصادي را هم تقويت خواهم كرد و آن را مبناي كار قرار مي‌دهم.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با اشاره به موقعيت ژئوپولتيك ايران گفت: قريب 70درصد نفت يا گاز در كشور ما قرار دارد به طور طبيعي اگر ما در حوزه ديپلماسي عمومي بيشترين تلاش را كنيم مي‌توانيم منافع و امنيت ملي خود را حفظ كنيم. ما بايد انسجام داخلي خود را حفظ كنيم.

قاليباف گفت: من مي‌گويم كه سياست خارجي ما هرچه مي‌خواهد باشد. ما يا مي‌خواهيم تعامل كنيم يا مي‌خواهيم مقاومت كنيم و يا مي‌خواهيم مذاكره كنيم. البته ممكن است هر سه تاي آن نيز باشد. ممكن است ما در يك سال مقاومت جانانه كنيم و يا در خاورميانه دست به رقابت بزنيم.

وي افزود: ما اگر در داخل كشور انسجام، قدرت اقتصادي نداشته باشيم و هر دولتي مورد تحسين مردم خود قرار نگيرد مورد تحسين مردم دنيا قرار نخواهدگرفت و هيچكدام از ديپلمات‌هاي آن موفق نخواهند بود و مقاومت آن نيز مقاومت منفعلانه خواهد بود. مبارزه با آمريكا يعني كار ،‌كار و ساماندهي كشور. البته من اين را قبول دارم كه يك ديپلماسي فعال مي‌تواند به كشور ما كمك كند.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: امروز عزيزاني هستند كه در نامزدي انتخابات رياست‌جمهوري هستند طي سه دهه گذشته يا مسئول ديپلماسي كشور يا در حوزه امنيت ملي در دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي بودند اما سخن از تغيير در سياست خارجي مي زنند. بالاخره هر چه الان داريم حاصل كار آنهاست.   حرف من براي پايان دادن به اين بحث‌ها است . يك مديريت يكنواخت  خسته و بسته كه در كشور بوده است را  نبايد دوباره بر نگردانيم و نبايد در وضعيت فعلي درجا بزنيم. كشور به رويكرد جديد  جديد نياز دارد.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه امروز كشور نياز به يك تغيير اساسي در مديريت خسته دارد، افزود: البته بدون شك بزرگان و پيشكسوتان ما و آنهايي كه كوهي از تجربه هستند حتماً مورد احترام ما هستند و هيچ جواني بدون استفاده از حرمت پيشكسوتان نمي‌توانند به جايي برسند.

اين كانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري درباره انتقادپذيري خود تصريح كرد: ما از امام راحل خود ياد گرفتيم كه حرف مردم دو تاست كسي كه رئيس دولت است به معناي اين نيست كه تنها حرف او درست است. بايد بفهميم وقتي اشتباه كرد حرف خود را پس بگيرد و اشتباه خود را جبران كند و من آن را در نيروي انتظامي و شهرداري اجرا كردم و امروز معتقدم كه يك نظام بايد انتقادپذير باشد و به مديريت جمعي معتقد باشد تا بتواند به هدف خود برسد.

متن اجمالي/ مهمترين محورهاي سخنان قاليباف

* علت نامزدي‌ام، اداي دين بود به جامعه و مردم كشور. نه عقبه قدرت داشتم و نه عقبه ثروت و واقعا به لطف اين ملت و انقلاب اسلامي و نهضت امام و به بركت خون شهدا و مجاهدت‌هايي كه اتفاق افتاد از همان دوران نوجواني و جواني به اينجا رسيده ام.

* من مديون ملت ايرانم و بايد اداي دين كنم و انجام وظيفه. انقلاب اسلامي بزرگترين نعمت ماست. خدا به ما نعمت داده كه در سايه نظام اسلامي زندگي كنيم.

* امروز كشور مشكلاتي دارد كه من با روحيه‌اي كه دارم بايد كمك كنم كه درست شود.

* امروز همه ما مرتب اين را از بزرگان و نخبگان مي‌شنوند كه كشور منابع انساني تحصيل‌كرده فراواني دارد. امروز ما در مرزهاي دانش در دنيا قرار داريم. در حوزه منابع طبيعي و معادن، ايران بهشت معادن است. واقعا اين سوال در ذهن مردم هست كه ما كه منابع انساني مان اينگونه است و در مرزهاي دانش هستيم و معادن و امكانات زياد داريم، پس چه چيز باعث شده چنين مشكلاتي گريبان‌گير ماست و چرا كارنامه قابل دفاعي در عرصه‌هاي اقتصادي و فرهنگي و اجتماعي  نداريم؟

* استارت پروژه‌هاي بزرگ بعد از ركود در دوران جنگ كه طبيعي بود، در دوره سازندگي زيرساخت‌هاي بزرگي در كشور ساخته شد. آقاي هاشمي مسئوليت آن دوره را داشتند هرچند كه انتقاداتي به رويكرد فرهنگي آن دوره وارد است.

* در حوزه صنعت در يك دوره دو ساله در دوره‌اي داشتيم. در دولت نهم و دهم زحماتي كشيده شد. هدفمندي يارانه‌ها را دولت با شجاعت انجام داد. بحث مسكن مهر و سفرها و تحرك از كارهاي خوبي بود كه همه دولت ها انجام دادند و بخصوص اينكه شعارهاي انقلاب اسلامي احيا شد ولي در كنار اين زحمت‌ها، برآيند و خروجي كار ما اين مشكلاتي است كه امروز هست. امروز رضايتمندي از همه اين تلاش ها نيست لذا با همت و بضاعت بيشتري بايد كار كرد.

* روند مديريتي در كشور نيازمند تحول اساسي و جدي است. تا بتوانيم از منابع انساني و مادي استفاده كنيم. 

* بايد خون جديدي وارد عرصه و سيستم مديريتي كشور وارد شود.

* برنامه مشخص و مدوني دارم.  اين برنامه در سطح ملي و استاني و به روز است و از همه ديدگاه‌ها و نظرات استفاده شده اما نكته‌اي كه اشاره كردم به خاطر سبك مديريتي و باوري كه دارم اين است كه ظرف 2 سال يك ساماندهي و آرامش در اقتصاد بايد وارد كنيم.

* يكي از موضوعاتي كه امروز مردم با آن روبرو هستند گراني و تورم است. گراني يك درد و رنج است و ديگر اينكه اين گراني ثبات ندارد. يعني هر هفته قيمت‌ها عوض مي‌شود و به صورت غيرمتعارف بالا و پايين مي‌شود. البته مثلا هزار تومان مي رود بالا و 200 تومان پايين مي‌آيد. ضمن اينكه كيفيت هم دچار اشكال مي‌شود.

* در بحث شغل و اشتغال مي‌بينيد كه خانواده‌اي نيست كه مشكلي به نام بيكاري نداشته باشد. چه آنها كه تحصيل‌كرده هستند و چه بقيه. بيكاري هم دو بخش است، يك بخش اينكه فردي شغل مي‌خواهد تا زندگي حداقلي را براي خودش داشته باشد. تا اينكه زنده باشد. ولي واقعا اگر بخواهيم كرامت انساني را رعايت كنيم، آيا كار در همين حد حداقل زندگي كفايت مي‌كند؟ كار جوهره و انسانيت انسان است.

* وقتي فردي شغل ندارد، هم زندگي را از او گرفتيم و هم انسانيت او را.

* رشد اقتصادي بايد اين نابساماني را كه سرمايه‌هاي مادي و انساني را هدر مي‌دهد درست كند.

* بارها و بارها با اين صحنه روبرو بودم كه جواني پيش من آمده، چه دختر و چه پسر. به من ميگويد فلاني مادر من كه هم جاي پدرم بوده و هم جاي مادرم است، با كار كارگري در خانه مردم، زندگي را اداره كرده امروز ميخواهم به مادرم كه اينقدر زحمت كشيده كمك كنم. ما امروز هم پدر و مادر را شرمنده بچه كرديم و هم جوانان را شرمنده پدر و مادر.

* در حوزه هاي نفتي مشترك با قطر و امارات و ...، برداشت كافي انجام نمي‌دهيم.

* ما بايد بتوانيم روشي را پيش ببريم كه در يك دوره مشخص، آرامش و ثبات را به اقتصاد برگردانيم يعني مردم هر روز در جامعه نبينند كه نرخ‌ها متفاوت است. تكليف اقلام اساسي در زندگي افراد بايد مشخص شود و نوسان قيمت نداشته باشيم.

* اولين تصميم ما تثبيت قيمت ارز و دلار در كشور است.

* اقتصاد را از تصميمات خلق‌الساعه نجات مي‌دهيم.

* تلاش مي‌كنيم هزينه هاي توليد را كاهش دهيم. كه اين منجر به كاهش قيمت مي‌شود.

* بعد از تثبيت قيمت‌ها بلافاصله به سمت كاهش قيمت‌ها مي‌رويم.

* نقدينگي بايد كنترل شود كه كاهش يابد و از سوي ديگر بايد جهت‌گيري‌هاي اين نقدينگي كنترل شود. متاسفانه اقتصاد در اين بخش ها الان رهاست.

* مردم ما مطمئن باشند كه در 6 ماه اول بايد آثار كارم مشخص باشد.

* يكي از ضربه‌هاي سنگيني كه سرمايه‌هاي اجتماعي ما و بخصوص اعتماد مردم خورد، اين است كه به وعده‌ها عمل نشد. اين حق مردم است كه بپرسند چه تضميني هست كه وعده‌ها عملي شود. آيا شما ديديد كه قولي را من در تهران داده باشم و عملي نكرده باشم؟ 

* مردم عزيز تهران حتما تاييد مي‌كنند كه هيچ قولي ندادم در تهران كه عملي نكرده باشم. اين را در نيروي انتظامي هم از من ديدند.

* هنوز برنامه 30 دقيقه‌اي من پخش نشده، من آنجا تعهدي به مردم دادم كه از مردم خواهشمندم آن را نگاه كنند. ضمانت كار من گذشته و عملكرد من است. 

* در تهران 2 مورد بوده كه پروژه را با تاخير 6 ماهه انجام دادم مانند برج ميلاد و پروژه صدر كه با تاخير 6 ماهه و 110 روزه انجام شده و ما در اين موارد اين روحيه را داشتيم كه عذرخواهي كرديم. من عذرخواهي را ياد گرفته‌ام.

* اقتصاد در وهله اول بايد  مردمي باشد و دولت نبايد در هر جاي اقتصاد دخالت كند. دولت بايد چابك و كوچك باشد و هزينه‌اش كم باشد. شفافيت بايد در اقتصاد وجود داشته باشد. نبايد رانت اطلاعاتي در اقتصاد باشد. 

* اقتصادي كه در آن رشد و رونق نباشد شكننده است. اقتصادي كه در حوزه كشاورزي، هنوز كشاورز ما نداند قيمت تضميني‌ گندمش چقدر است شكننده است.

* گاهي وقت‌ها گندم را 60 درصد گرانتر از كشاورز خودمان از خارج  مي‌خريم كه اين با اقتصاد مقاومتي جور درنمي‌آيد.

* يكي از مزيت‌هاي دولت فعلي اجراي هدفمندي يارانه‌ها بوده البته انتقاداتي به نحوه اجراي آن است. ادامه يارانه‌ها را طبق قانون پيگيري مي‌كنم. اما دولت قانون را كامل اجرا نكرد و اين يكي از ضعف‌ها بود. به توليد در حوزه كشاورزي و صنعت توجه كافي نشد.

* در واقعي كردن قيمت‌ها به حقوق ملت كمتر توجه شد. وقتي قيمت‌ها بالا آمد آيا ملت حقي ندارد؟ من مي گويم حق دارد. اگر قرار است بنزين آزاد بخرم چرا بايد خودرويي بخرم كه به ازاي هر 100 كيلومتر 11 ليتر مصرف كند. امروز در دنيا در 100 كيلومتر 6 ليتر مصرف مي‌كند. بايد به اين مسائل رسيدگي جدي شود. 

* حتما بايد به توليد داخلي توجه شود اما نبايد به مردم ظلم شود.

* در كشورمان حزبي كه برنامه داشته باشد نداريم. 

* ما سند بالادستي داريم و بايد به آن پايبند باشيم. به سند برنامه 1404 بايد پايبندي جدي باشد و همه برنامه‌ها مطابق با آن باشد. چرا تا الان 40 درصد برنامه عملي نشده است؟

* به عنوان رئيس دولت مكلف هستم به سند 20 ساله و برنامه‌هاي 5 ساله توسعه پايبند باشم.

* برنامه‌اي كه من تدوين كردم تحت عنوان پيشرفت و عدالت است. اگر پيشرفت اتفاق نيفتد، عدالت در واقع توزيع فقر است.

* من به عنوان رئيس دولت نمي‌توانم بگويم چوب لاي چرخم مي‌كنند و نميتوانم كار كنم. نمي توانم بگويم قانون اساسي به رئيس جمهور اختيارات كافي نداده. اينها بهانه جويي است. ما با همين قانون ها كانديدا شده‌ايم. قانون اساسي بايد همه جايش اجرا شود نه اينكه فقط آنجا را كه دوست داشتيم اجرا كنيم.

* رهبر انقلاب سياست‌هاي كلان كشور را دنبال مي‌كنند و سياست‌هاي ايشان بايد اجرايي شود.

* براي پيشرفت سه شاخصه داريم. يك رشد تكنولوژي داشته باشيم، دومين رشد اقتصادي و سوم رشد اجتماعي.

* امروز بعضي اقوام و گروه‌ها احساس مي‌كنند سهمي در دولت ندارند. نبايد اينگونه باشد. دانشگاه و دانشجو و زنان و جوانان و ... همه بايد از حقوق اجتماعي برخوردار باشند. الان هر كس به مركز نزديك‌تر است برخوردار است. اينها خوب نيست.

* در تهران فاصله بين شمال و جنوب را حل كرديم و اولين بار است كه با قدرت عرض مي‌كنيم اين مسئله رعايت شده.

* سياست خارجي بايد منافع ملي و امنيت ملي يك كشور را و در واقع هويت ديني و انقلابي يك كشور را و همچنين هويت ملي را تضمين كند. اين وظيفه‌اي است كه به دوش سياست خارجي است.

* ما يك سياست خارجي و يك دستگاه ديپلماسي خارجي داريم. هيچ جا قانون اجازه نداده كه رئيس دولت مي‌تواند سياست خارجي را تغيير دهد. سياست خارجي متعلق به حاكميت است. رئيس دولت در اين باره نقشي اساسي دارد اما همه اختيارات به دست رئيس دولت نيست. مگر هر دولتي آمد مي‌تواند بگويد من سياست خارجي را عوضي مي‌كنم؟ در كشور هاي دنيا هم همينطور است. هر كس بگويد من تغييرات عظيم در سياست خارجي مي دهم، يك شعار است.

* آنچه بايد به آن توجه شود اين است كه دستگاه ديپلماسي نبايد هزينه‌زايي كند. وزارت خارجه و شوراي امنيت ملي دو مركز مهم هستند. معتقدم بايد حتما ديپلماسي ما و حوزه وزارت خارجه و شوراي عالي امنيت ملي، در اولويت هستند و برنامه مشخصي براي آنها دارم و ديپلماسي اقتصادي را هم مبناي كار قرار مي‌دهيم.

* موقعيت جغرافيايي كشور ما به گونه‌اي است كه اين فرصت را در اختيار ما قرارداده. 70 درصد نفت و گاز جهان يا درشمال كشورمان است يا در جنوب.

* ما بايد انسجام داخلي را بالا ببريم. سياست خارجي هرچه باشد، تعامل يا تقابل يا مذاكره يا رقابت، هركدام باشد. البته برخي مواقع همه با هم بايد پيگيري شود. اما اگر در داخل انسجام و همدلي و قدرت اقتصادي نداشته باشيم، هر دولتي مورد تحسين مردم خودش قرار نگيرد هيچ وقت مورد تحسين مردم دنيا قرار نخواهد گرفت و هيچكدام از ديپلمات‌هايش چه در مقابله و چه در مذاكره موفق نخواهد بود.

* مبارزه با آمريكا يعني كار، كار، كار.

* الان اينكه گفتم براي اداي دين آمدم براي پايان دادن به همين بحث‌هاست كه مديريت يكنواخت خسته بسته كه در كشور بوده بايد تمام شود. واقعا كشور نياز دارد كه نيروهاي جديد با رويكرد جديد، خون جديدي بر مديريت كشور كه دارد منابع انساني و مادي ما را هدر مي‌دهد جاري كند.

* پيامبر مي‌فرمايد من از فقر امتم نگران نيستم من از سوء مديريت و سوءتدبير نگرانم.

* ما از امام ياد گرفتيم كه حرف مرد يكي نيست. حرف مرد دو تا است. رئيس دولت نبايد فكر كند كه اشتباه نمي‌كند. اگر ديد اشتباه كرده بايد عذرخواهي كند و تصميمش را عوض كند. اين را شعار نمي‌دهم. اين را در مديريت نيروي انتظامي و در شهرداري اثبات كرده‌ام.


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد